Čaj je po vode druhým najrozšírenejších nápojom na svete a je dostupný v rôznych formách. Medzi takzvané pravé čaje patrí zelený čaj, oolong, čierny čaj, biely čaj a pu-erh. Ich pôvodom je výlučne krík čajovník čínsky (Camellia sinensis). Na spracovanie sa používajú listy, puky alebo jemné stonky. Hlavným rozdielom rôznych druhov čajov je ich odlišné spracovanie, pri ktorom dochádza k rozličnej úrovni oxidácie. Jej výsledkom je tmavnutie lístkov a tvorba konečnej chuti čaju.
Zelený čaj, tiež známy ako neoxidovaný čaj, sa vyrába výlučne z listov. Zberači najskôr listy otrhajú, potom ich naparia alebo opražia, čím sa proces oxidácie zastaví a čaj si zachová prirodzené, zdraviu prospešné vlastnosti. Výsledkom týchto metód je oveľa vyššia koncentrácia chlorofylu, polyfenolov a antioxidantov v porovnaní s inými druhmi čajov.
Zelený čaj chutí o niečo horkejšie ako čierny, pretože obsahuje viac trieslovín.
Čínske obyvateľstvo konzumovalo čaj ako nápoj alebo liek. Prvá zmienka o čaji siaha do obdobia okolo roku 2737 pred Kristom. Používanie čajových lístkov sa pravdepodobne prvýkrát objavilo v juhozápadnej oblasti Číny. Ľudia ich spočiatku len žuvali a jedli, podobne ako kávu v Etiópii, kde konzumovali len čisté celé zrnká. Postupom času sa používanie listov a pukov z čajovníka obohatilo, keď ich ľudia začali využívať pri varení a pridávali na ochutenie vriacej vody, ktorú pili.
Veľmi rýchle dodanie tovaru - už na druhý deň. Ústretová komunikácia.
Overený zákazník,
Dbajú na svoje meno aj o zákazníka
Overený zákazník,
kvalitný tovar, rýchle dodanie a výborná komunikácia
Overený zákazník,
Pro personalizaci obsahu a vyhodnocování používáme cookies třetích stran, díky tomu pro vás dokážeme na webu i mimo něj zobrazovat relevantnější nabídky našich produktů.
Sběr těchto dat nezapneme, pokud nám k tomu nedáte souhlas.