Aj keď čierny a zelený čaj pochádzajú z toho istého čajovníka, líšia sa spôsobom spracovania a tiež chuťou. Lístky čierneho čaju sa nechávajú zoxidovať, vďaka čomu získavajú charakteristickú tmavú farbu. Čierny čaj nám chutí najmä kvôli svojej tradičnej a nezameniteľnej plnej chuti.
Čierny čaj obsahuje množstvo látok, ktoré ovplyvňujú chuť, vôňu, farbu a pôsobenie na ľudský organizmus. Jeden z nich je kofeín (v čaji teín), ktorý je v čaji zastúpený približne 4%. Vitamín B1 prispieva hlavne pri duševnej práci k upokojeniu nervov. Čierny čaj obsahuje flór a niektoré minerálne látky, napr. draslík.
Triesloviny dodávajú čiernemu čaju jeho typickú chuť. Ak lúhujeme čierny čaj 2-3 minúty, uvoľňuje sa do nálevu kofeín, ktorý povzbudzuje činnosť mozgu, nezaťažuje krvný obeh a srdce. Ak čaj lúhujeme 5 minúť (dlhšie sa neodporúča, pretože čaj horkne a tmavne), uvoľnia sa triesloviny, ktoré povzbudzujúci účinok kofeínu tlmia.
Upokojujú črevá a žalúdok, podporujú činnosť tráviacich orgánov. Blahodárne ovplyvňujú činnosť čriev, lebo sú schopné viazať a odvádzať z organizmu škodlivé látky.
rýchle vybavenie objednávky skvelá komunikácia ústretovosť hľadanie riešenia
Overený zákazník,
Dlhoročná spolupráca
Overený zákazník,
Veľmi rýchle vybavenie
Overený zákazník,
We use third-party cookies for content personalization and evaluation, thanks to which we can display more relevant offers of our products for you on and off the web.
We will not enable the collection of this data unless you give us your consent.